Chi Sparks 2011
June 23 | Arnhem

HAN University of
Applied Sciences
31 May

Posted in
Uncategorized

Aankondiging keynotes

Na maanden hard werken is er nu meer nieuws over het Chi Sparks conferentieprogramma op 23 juni. In de komende weken volgen meer updates over het programma.

Wat kunt u verwachten tijdens Chi Sparks? Er zijn drie parallelle programma’s met meer dan twintig presentaties, verschillende workshops, discussiefora, interactieve installaties en poster presentaties. Drie keynote presentaties van zowel beginnende onderzoekers als gerenommeerde professionals die hun sporen ruimschoots verdiend hebben maken de dag compleet. Meer details over het programma volgt binnenkort op de website zodra de sprekers alles uitgewerkt hebben.

  • Bill Verplank is interactie ontwerper, cognitief ergonoom en docent aan Stanford University. Bill Verplank heeft het bijzondere talent om tegelijk te tekenen en te praten. Hij bespreekt de geschiedenis en de toekomst van interactie ontwerp met paradigma’s die als modellen dienen voor de manier waarop mensen denken over dit onderwerp.
  • Jasper van Kuijk is postdoctoraal onderzoeker in Delft en heeft onderzoek gedaan naar hoe bedrijven omgaan met gebruiksvriendelijkheid tijdens het ontwikkelen van elektronische consumentenproducten. Door dit onderzoek heeft hij verschillende factoren ontdekt die gebruiksvriendelijkheid kunnen bevorderen of tegenwerken. Hij is is ook de auteur van ‘the product usability weblog’ op uselog.com.
  • Virpi Roto onderzoekt user experience aan de universiteiten van Aalto en Helsinki in Finland. Ze heeft zich tot doel gesteld ervoor te zorgen dat er een helder beeld ontstaat over user experience en dat het meer systematisch mee gewerkt wordt. Ze is de drijvende kracht achter de All About UX website en ze heeft een lange carrière achter de rug bij het Nokia Research Center.

Bekijk het complete programma…

Early bird korting tot 6 juni

Heeft u zich nog niet geregistreerd voor de conferentie? Als u dat snel doet, kunt u dit nog doen tegen het early bird tarief. Indien uw registratie of betaling na 6 juni binnenkomt betaald u het volledige torief. Registreer u dus vandaag nog om de early bird korting niet mis te lopen! Er is zelfs nog een extra korting voor leden van Chi Nederland, ACM SIGCHI, NVvE, ReN en SIGCHI.be.
Meer informatie over registratie en tarieven…

Chi Sparks zoekt sponsors

Zou uw bedrijf of organisatie graag de banden willen aanhalen met mensen uit het Nederlandse user experience vakgebied? Wilt u uw product, dienst of vacatures promoten? Wilt u graag een eigen stand waar deelnemers kennis met u kunnen maken? Wordt sponsor van Chi Sparks!
Informatie voor sponsoren…

30 Jan

Posted in
updates

Call for Participation

Chi Sparks probeert de pareltjes van onderzoek in Mens-Machine Interactie (HCI) te ontdekken, de lichtstralen die ervoor zorgen dat je dingen ziet die voorheen nog voor het gewone oog verborgen waren.

Het thema van de Chi Sparks conferentie dit jaar is ‘HCI onderzoek, innovatie en implementatie’. In deze editie legt Chi Sparks de nadruk op het belang dat HCI onderzoek heeft bij het realiseren van succesvolle, innovatieve producten, systemen of diensten voor organisaties en bedrijven. Realisaties die een reële impact hebben op het leven en werk van de mens en bij uitbreiding voor de maatschappij in het algemeen.

Daarom nodigen we vertegenwoordigers uit de praktijk, de academische wereld, onderzoekers, ontwerpers en onderwijzers uit om bij te dragen en mee te doen met deze conferentie! Studenten (BA, MA of Phd.) worden expliciet uitgenodigd om werk in te sturen. Ook projectleiders, managers of bedrijfsleiders zijn uitgenodigd om zowel aanwezig te zijn op de conferentie als actief bij te dragen, om zo het belang van HCI onderzoek in productontwikkeling in de verf te zetten. Tijdens deze conferentie vinden en versterken praktijk en theorie elkaar.

Bijdragen voor Chi Sparks kunnen ingezonden worden in een groot aantal verschillende vormen; de klassieke full en short papers, maar ook meer praktijkgerichte voorbeelden vanuit de industrie of onderwijs zijn welkom. Zelfs posters of interactieve installaties en demonstraties krijgen de mogelijkheid om zich op Chi Sparks in de schijnwerpers te plaatsen.

Scriptieprijs – Bachelor- and Master studenten
Tijdens de Chi Sparks 2011 conferentie zal de winnaar van de Gerrit van der Veer Scriptieprijs bekend worden gemaakt. De genomineerde kandidaten zullen op de conferentie een presentatie geven van hun afstudeerproject. Bachelor en Master studenten kunnen hun scriptie insturen om kans te maken op de prijs. Het insturen voor de scriptieprijs gaat via een aparte website: kijk op www.gerritvanderveerprijs.nl voor meer informatie.

Alle details zijn terug te vinden in de officiële Call for Participation voor Chi Sparks (deze is alleen in het Engels beschikbaar). Voor de exacte instructies voor het indienen van uw bijdrage voor Chi Sparks, verwijzen we u graag door naar de Submission Guidelines (ook deze is alleen in het Engels beschikbaar).